الکترولایزر
الکترولایزر
الکترولایزر بر اساس عبور جریان الکتریکی مستقیم (DC) از آب خالص و تجزیه آن به اجزای تشکیل دهنده یعنی هیدروژن و اکسیژن می باشد استفاده از روش الکترولیز آب یکی از روشهای قدیمی و اقتصادی و پرکاربرد جهت تولید هیدوژن می باشد و اکنون نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که آب خالص دارای هدایت الکتریکی بسیار پایین می باشد محلول هیدروکسید پتاسیم و یا هیدرواکسید سدیم به عنوان الکترولیت استفاده می شود.
وقتی جریان الکتریکی مستقیم به الکترود ها اعمال می شود واکنش زیر اتفاق می افتد هیدروژن در الکترود منفی (کاتد) و اکسیژن در الکترود مثبت (آند) آزاد می کند و میزان انرژی مورد نیاز جهت تجزیه آب بسته به پارامترها و یا راندمان دستگاه ۴/۲ تا ۴/۸ کیلووات به ازاء هر متر مکعب گاز هیدروژن می باشد.
قانون فارادی رابطه بین میزان الکتریسیته اعمال شده و حجم گاز تولیدی را در الکترود ها بیان می کند. جهت تأمین انرژی مورد نیاز منابع تغذیه (DC) متناسب با ابعاد ظرفیت الکترولایزر مورد استفاده قرار می گردد. همچنین ادوات دیگری جهت جداسازی ، خنک کردن و کنترل دما و فشار و همچنین ذخیره سازی و فشرده سازی گاز هیدروژن مورد نیاز است.
مزیت های زیادی در روش الکترولیز آب وجود دارد از جمله در دسترس بودن آب به عنوان مواد اولیه و انرژی برق در مقایسه با روش های دیگر تولید گاز هیدروژن می باشد.
مزیت دیگر استفاده از الکترولایزر در تولید هیدروژن کاربرد آن در ظرفیت های کوچک در استحصال گاز هیدروژن و همچنین خلوص بالای گاز هیدروژن می باشد.
استفاده از پیوری فایرها (purifier) و تجهیزات کاتالیزر پالادیوم خلوص گاز هیدروژن تا ۹۹/۹۹۹ درصد قابل افزایش است.
شرکت هیدرون الکتریک از سال ۱۳۶۸ نسبت به طراحی و ساخت دستگاه های الکترولایزر با استفاده از تکنولوژی مدرن و روشهای علمی ، اقدام و تاکنون دهها دستگاه در ظرفیت های مختلف از ۵ متر مکعب در ساعت تا ۲۰۰ متر مکعب در ساعت در ایران و خارج از کشور ساخته و نصب و راه اندازی نموده است هم اکنون مورد بهره برداری قرار می گیرد.